Binnen DPA Cloud Services hebben wij een visie ontwikkeld waarin de kernwaarden voor elke Cloud based software implementatie zijn benoemd.

Een goede basis is doordrenkt van kennis en jarenlange ervaring als het gaat om software implementaties. De klassieke concepten van voor het SAAS en PAAS tijdperk worden vaak vergeten echter deze vormen nog steeds het fundament voor elke implementatie. Je kunt dan denken aan het ontwerpen van informatie stromen, definiëren van kwaliteit aspecten als het gaat om het implementeren, afstemmen van strikte conventies etc. Maar al te vaak zien we bij verschillende opdrachtgevers een lappendeken aan oplossingen waarbij er nauwelijks aandacht is voor het fundament. Dit is niet gebonden aan een specifieke implementatie methode.

Staat er op uw product backlog de ontwikkeling van een “Data Preservation” policy waarin beschreven moet worden om te gaan met data en of zit dat bijvoorbeeld met uw partners indien ook zij toegang hebben tot uw data. Maar ook het inrichten van change & release management als onderdeel van application life cycle management. Vaak worden dergelijke onderwerpen als vanzelfsprekend beschouwt komen nauwelijks aan de orde bij een (her) implementatietraject.

Het belang van een goede structuur, heldere policies, standaarden, procedures en guidelines over het toepassen en het gebruik worden maar al te vaak onderschat. Het zijn de afspraken binnen uw organizatie om succesvol te zijn met de geimplementeerde software.

Onze professionals kunnen u meer vertellen over onze visie en aanpak. Neem contact op via cloudservices@dpa.nl